На Юридичному факультеті пройшла відкрита лекція з питань реформування судової системи України

Юридичний факультет Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля відвідав Роман Куйбіда – кандидат юридичних наук, заступник голови правління Центру політико-правових реформ, доцент кафедри адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Член правління Центру політико-правових реформ. Член науково-консультативних рад при Верховному Суді України та Вищому адміністративному суді України (до початку 2014 р.), був членом Громадської ради при Державній судовій адміністрації України (до 2010 р.).

Спочатку він був присутній на науковій конференції «Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні», яка пройшла в Апеляційному суді Луганської області. Романові дуже сподобалася конференція, про що він одразу зазначив, та сказав, що не дарма подолав таку відстань і прибув з Києва, щоб поспілкуватися з молодими майбутніми правниками СНУ ім. В. Даля.

Приголомшений цією зустріччю, він побудував свій виступ у форматі круглого столу з елементами лекції. Йому було вкрай важливо почути думку студентів, щодо тих проблем, які наразі існують у системі судочинства та щодо того, які шляхи вирішення вони пропонують і які перспективи бачать у майбутньому. Обговорюючи багато питань чи то порядок призначення суддів, чи то боротьба з корупцією кожен мав змогу висловити власну думку, а потім звичайно ж почути коментарі від Романа Куйбіди, який зараз глибоко займається саме питаннями реформування судочинства в Україні в сучасних умовах після підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Після виступу, Роман сказав, що буде радий знову відвідати наш університет та поспілкуватися з нашими студентами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *