Участь представника факультету в заході для викладачів спецкурсів з миробудування

Доцентка кафедри політологічних та культурологічних студій СНУ ім. В. Даля Олена Карчевська долучилася до обміну досвідом й ідеями в напрацюванні підходів, що сприятимуть формуванню напрямів і методів подальшого миробудування.

Це була друга зустріч у рамках програми «Peace & Conflict Study: міждисциплінарні підходи в навчанні миробудівництва й конфліктології у світі та в Україні», організована Центром лідерства ОНУ ім. І.І. Мечникова та Українською Спільнотою практиків діалогу. Спікером зустрічі стала доктор Гал Хармат – асоційована експертка в SwissPeace та фахівчиня з аналізу гендеру, конфліктів і миру, має ступінь доктора філософії з гендерного аналізу в освіті миробудування та діалогу в Університеті Нітра (Словаччина), ступінь магістра з гендеру та розбудови миру в Університеті під мандатом ООН за мир у Коста-Риці з акцентом на Ізраїлі/Палестині.

Доповідачка поділилася своїми знаннями та досвідом з таких тем: методологія та принципи, що формують вивчення миру та програм по миробудівництву в провідних академічних установах світу; різниця між позитивним і негативним миром; міжсекційна ідентичність під час конфлікту та війни; гендер і його роль у культурах миру.

Захід об’єднав викладачів університетів, які викладають або прагнуть запровадити спецкурси з миробудування та конфліктології, дослідників, котрі працюють у сферах розвитку миру й профілактики конфліктів.