Здобувачі освіти взяли участь у зустрічі з консулом Генерального консульства України в Нью-Йорку

Здобувачі вищої освіти разом з Оленою Карчевською, доценткою кафедри політологічних та культурологічних студій СНУ ім. В. Даля, 24 квітня 2024 року взяли участь у зустрічі з Наталією Мусієнко – консулом Генерального консульства України в Нью-Йорку.

Захід був організований колегами з навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету в межах проєкту «Дипломатія та міжнародне співробітництво», авторкою якого є Оксана Тулай – докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри міжнародних відносин та дипломатії.

Під час зустрічі, учасники мали змогу ознайомитися з особливостями нормативно-правового регулювання консульської служби України та проаналізувати взаємозв’язки між основними викликами й пріоритетними завданнями, які постали в умовах російської агресії.

Слухачі активно ставили питання й цікавилися наступними проблемними аспектами консульської діяльності, а саме:

Які теоретичні знання допомагають у виконані консульської роботи?

Які звернення переважають серед українців у США?

Які процедури та документи необхідні для отримання консульської допомоги в разі надзвичайних ситуацій за кордоном?

Наталія Мусієнко поділилася досвідом власного професійного становлення, зазначивши, що знання теорії допомагають їй орієнтуватися в засобах, що найефективніше сприяють розв’язанню проблем з якими звертаються наші співгромадяни до консульства. Також було зазначено, що наразі робота консулів є ненормованою та потребує вмінь міждисциплінарного змісту: психології, юриспруденції, культурології, дипломатії тощо.

Таким чином, зустріч дозволила присутнім гостям глибше зрозуміти механізми організації роботи консульських установ у сучасних умовах світового розвитку та обговорити актуальні консульські питання.

Щиро вдячні за запрошення!