Викладач Юридичного факультету відвідала урочистий концерт до дня Соборності України

Упродовж декількох останніх років 22 січня Юридичний факультет СНУ ім. В. Даля запрошував гостей на урочисті заходи по вшануванню Дня Соборності України.

А в цьому році вже наших викладачів, зокрема Олену Сапицьку запросили до Сєвєродонецького НВК завітати на урочистий концерт на честь свята національної української єдності, котрий уже п’ятий рік поспіль проводиться у стінах цього освітянського закладу зусиллями вчителя історії Сергія Марченка, учнів-колегіантів та гостей.

Акт Злуки УНР та ЗУНР, офіційно проголошений на Софіївській площі в Києві 22 січня 1919 року, чи не вперше в новітній світовій історії наочно довів, що демократичне мирне об’єднання етнічних земель у єдине ціле – це можливо.

«Синдром Збруча» – таким терміном охрестили культурні та ментальні відмінності населення Західної та Східної України. 

Проте, учнівська молодь – майбутні абітурієнти, майбутнє нашої країни – зворушливими та щирими словами віршів та пісень вкотре довели, що кожен, хто визначає себе Українцем душею, серцем і вчинками, не потребує ніяких штучних термінів. Бо національна та територіальна єдність є базовою для сталого й незалежного розвитку нашої країни у всіх сферах її існування на міжнародній арені.