У СНУ ім. В. Даля відновлено спеціалізовану вчену раду з історичних наук

На Юридичному факультеті Східноукраїнського національного університеті імені Володимира Даля відновлено спеціалізовану вчену раду з історичних наук.

Так, 12 травня 2016 року на засіданні атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України було прийняте рішення про створення в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля спеціалізованої вченої ради К 29.051.04 з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальністю 07.00.01 «Історія України» строком на два роки. Відповідний наказ № 515 від 16.05.2016 р. опубліковано на офіційному сайті МОН України.

Слід зазначити, що рада К 29.051.04 існувала в нашому університеті безперервно з 2003 року, проте, термін її дії сплив у листопаді 2015 року, а зараз колектив кафедри всесвітньої історії та історії України домігся відновлення діяльності спеціалізованої вченої ради. За більш, ніж 10 років існування ради, у ній було захищено майже 100 кандидатських дисертацій.

Незмінним головою ради К 29.051.04 є доктор історичних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, завідувач кафедри всесвітньої історії та історії України Віталій Михайлюк.

До складу спецради, окрім науковців нашого університету, ввійшли видатні українські історики, зокрема член-кореспондент НАН України, заступник директора Інституту історії України професор Олександр Реєнт, представники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Університету митної справи та фінансів (м. Дніпропетровськ) та інших вищих навчальних закладів України.

Крім цього, атестаційна колегія внесла в перелік фахових видань з історичних наук два університетських часописи: «Вісник СНУ ім. В. Даля» та «Історичні записки». 

Тож, вітаємо колег із цією визначною подією та запрошуємо до публікації в наукових виданнях нашого університету!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *