Cтуденти юридичного факультету взяли участь у роботі круглого столу «Людський розвиток країн Європи»

У СНУ ім. В. Даля розпочалося святкування Днів Європи в Україні!

18 травня студенти юридичного факультету взяли участь у роботі Круглого столу «Людський розвиток країн Європи», який був організований СНУ ім. В. Даля, ЛФ ІЕППД НАН України та Луганським відділенням Спілки економістів України.

Під час роботи Круглого столу студенти розглянули актуальні питання розвитку людського потенціалу в ряді європейських країн. Як було зазначено, 1993 року ООН формує щорічний звіт з розвитку людства. Суть даного документу полягає у вивченні індексу людського розвитку за країнами світу, основними критеріями якого виступають: середня тривалість життя при народженні, рівень грамотності та рівень життя населення країн світу, який оцінюється через ВВП на душу населення та інших вагомих показників.

Провівши активне обговорення та аналіз інформації визначилися, що до першої п'ятірки Індексу входять: Норвегія, Австралія, Швейцарія, Нідерланди та США. Найвищу позицію із колишніх радянських республік має Естонія (33), яка входять до групи країн із дуже високим рівнем розвитку. До цієї ж групи належать і Литва (35) та Латвія (48).

Інші пост-радянські країни входять до групи країн із високим та середнім рівнем людського розвитку. Із них лідерство тримає Республіка Білорусь (53). Росія – на 57 позиції. Україна знаходиться на 81 місці.

Головним питанням, на яке так і не знайшлося відповідей, залишилося: чи проміняли б ви Україну на одну із найрозвиненіших країн Європи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *