Відбулась Міжнародна науково-практична конференція “Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні”

19-20 травня 2016 р. у м. Сєвєродонецьк Луганської області проходила Міжнародна  науково-практична конференція аспірантів, студентів, молодих науковців та професійних юристів «Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні». Захід було організовано спільно Апеляційним судом Луганської області та Юридичним факультетом Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Метою конференції було визначено сприяння обміну науковими поглядами, ідеями та думками всередині професійного співтовариства, а також стимулювання науково-дослідної діяльності молодих учених, теоретиків і практиків.

Учасників конференції привітав Голова Апеляційного суду Луганської області Гаврилюк Володимир Кузьмич. Він акцентував увагу присутніх на необхідності налагодження активної комунікації освітян-науковців, студентської молоді та фахівців судової системи.

На конференції традиційно відбулося підведення підсумків та нагородження учнів – учасників  Конкурсу «Правознавці та історики: юні таланти України». Переможців було обрано шляхом відкритого Інтернет-голосування.

На конференцію були представлені роботи більш ніж півсотні учасників. Присутні на конференції судді Апеляційного суду у своїх виступах порушили проблемні питання здійснення правосуддя та дотримання прав засуджених осіб в умовах збройного конфлікту на території Луганської області, поділилися планами щодо вдосконалення роботи Апеляційного суду Луганської області, переміщеного в місто Сєвєродонецьк.

У ході засідань молоді науковці обговорювали питання ролі канонічних догматів у державотворенні, соціального забезпечення інвалідів АТО, захисту права власності в умовах незаконної анексії та окупації, особливостей кримінальної відповідальності юридичних осіб тощо. Жвава дискусія розгорнулась навколо внесених у законодавство змін відносно організаційних і правових процедур встановлення фактів народження та смерті на окупованих територіях.

Підводячи підсумки конференції, учасники відзначили, що в сучасних умовах молодь, її активна позиція у всіх сферах науки є необхідною складовою прогресивних змін на шляху до правової держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *