Науковці СНУ ім. В. Даля провели в Страсбурзі конференцію з проблем глобалізації наукового простору


Викладачі, науковці та студенти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, у тому числі представники Юридичного факультету, у рамках відвідання Дня України в Парламентській Асамблеї Ради Європи (Страсбург, Франція), провели Міжнародну науково-практичну конференції «Глобалізація наукового та освітнього простору. Інновації транспорту. Проблеми, досвід, перспективи».

Конференція пройшла в рамках участі далівців-переселенців в акції «Схід і Захід разом». Загалом конференція складалася з чотирьох секцій. Українські науковці обговорили широке коло теоретичних питань і проблем в інженірінгу транспортних системах і логістики, машинознавства зі створення, експлуатації та ремонту об’єктів транспорту, трансферної інтеграції, технічних та організаційних аспектів. Також науковці торкнулися питання соціально-правового забезпечення інтеграції України в ЄС (у Світовий простір).

Серед учасників – провідні науковці університету. Зокрема, декан юридичного факультету, кандидат юридичних наук, доцент Олена Арсентьєва, керівник відокремленого підрозділу «Науково-дослідний інститут «Іскра»», в.о. завідувача кафедри прикладної механіки та металургії, кандидат технічних наук Андрій Жидков та інші.

З привітанням до учасників і слухачів конференції звернулася заступник голови конференції, директор Інституту транспорту та логістики, завідувач кафедри логістичного управління й безпеки руху на транспорті, доктор технічних наук, професор Наталія Чернецька-Білецька. У рамках конференції вона також виступила з доповіддю «Проблеми розвитку транспортно-експедиторської діяльності в Україні на сучасному етапі розвитку ринкової економіки».

У секції «Глобальні та регіональні транспортні системи як основа розвитку світової туристичної індустрії» доцент кафедри туризму та готельного господарства к.і.н. Юлія Даніл’єва зацікавила учасників порівняльним аналізом проблемних питань. У своїй доповіді вона відзначила, що транспорт є вирішальним фактором в організації туристичних подорожей. Жваву наукову дискусію розпочали доповіді аспірантів та студентів СНУ ім. В. Даля.

Нагадаємо, що далівці склали третину делегації від України на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи (м. Страсбург), яка проходила в рамках акції «Схід і Захід разом».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *