Науковиця факультету з’ясовувала причини подій сьогодення

23 лютого 2024 року Олена Карчевська, доцент кафедри політологічних та культурологічних студій СНУ ім. В. Даля відвідала онлайн лекцію «Як ми тут опинилися? Магістралі та манівці української історії ХХ сторіччя».
Лектором виступив Віталій Скальський – історик, доктор історичних наук, директор Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства, редактор сайту «Історична правда», викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Розглянута тематика, стала першою з циклу лекцій, що реалізується в межах освітнього проєкту дискусійної платформи «У пошуках ідентичності» від ГО «Культурний проєкт». Метою ініціативи є пошук відповіді: ким є українці та куди треба рухатися, щоб мати майбутнє?
Під час заходу обговорили складні й трагічні події української історії ХХ століття, розглянули мотиви російської агресії, а також проаналізували причини того, чому нас знищували, а ми вижили; чому не сприймали ознаки війни до повномасштабного вторгнення? Також не обійшли увагою нагальні питання: як збудувати нове майбутнє без радянських міфів та чи можна переписувати історію?
Усім, хто цікавиться питаннями національної ідентичності й історичної пам’яті, прагне зрозуміти виклики сьогодення, радимо долучитися до наступних лекцій у межах цього проєкту.