Декан юридичного факультету взяла участь у декількох конференціях

17 листопада 2023 року декан юридичного факультету Олена Арсентьєва взяла участь у міжнародній конференції “Battlefield Ukraine: Exploring War and Justice”.

Захід був організований юридичною школою Університету імені Миколаса Ромеріса та об’єднав науковців із європейських університетів та інституцій, українських колег. Assoc. Professor та стипендіат MSCA4Ukraine (грант Європейської Комісії) Катерина Латиш доповіла про можливості використання цифрової криміналістики під час розслідування воєнних злочинів у межах універсальної юрисдикції, а також продемонструвала тенденції розвитку та посилення ролі універсальної юрисдикції у світі.

Литовська Республіка входить до переліку щонайменше 20 держав, які здійснюють розслідування з використанням механізму універсальної юрисдикції, й однією з перших організовувала створення міжнародної спільної слідчої групи в березні 2022 року та голосно відстоює підтримку для України.

Крім того, декан юридичного факультету Олена Арсентьєва взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції “Розбудова внутрішніх систем забезпечення якості в ЗВО України: кваліфікації, оцінювання та культура якості”, яка відбулася 16-17 листопада 2023 р. на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.