Викладач факультету підвищила кваліфікацію та обмінялася досвідом з іншими освітянами ВПО

Доцентка кафедри політології та міжнародних відносин юридичного факультету СНУ ім. В. Даля Олена Карчевська відвідала тренінговий табір «Retreat for Displaced Teachers» для освітян, які стали переселенцями, що проводився 14-17 серпня у Львові.
Такий формат – обмін досвідом разом з підвищенням кваліфікації – було ініційовано ГО «Прогресильні» у партнерстві з The German Marshall Fund.
Чотири дні були наповнені новими знаннями, багатоманітністю форматів командної роботи й атмосферою інклюзивного партнерства, що сприяло повному емоційному та психологічному перезавантаженню.
Ретріт табір надав можливість зустрітися, поділитися знаннями й засвоїти нові підходи в професійній діяльності, спираючись на власний позитивний досвід, здобутки колег та експертів.
Провідними темами, які об’єднали освітян ВПО стали наступні: як організувати своє життя в нових умовах і як залишатися в ресурсному стані? Як соціалізуватися й інтегруватися до нових умов? Як розширити фінансові можливості й організувати антикризовий менеджмент переміщених закладів освіти. Кожному з наведених викликів учасники тренінгового табору давали раду, ділячись власним досвідом й отримували поради досвідчених експертів.
Програма підвищення кваліфікації була націлена на формування знань з актуальних проблем дотичних до реалізації освітнього процесу в умовах війни та підвищеної небезпеки.
Отже, разом освітяни ВПО змогли структурувати наявні проблеми, запропонувати варіанти щодо їх усунення, а підготовлені пропозиції, що будуть передані органам державної влади, активно лобіюватимуться освітянською ВПО спільнотою.