Юридичний факультет продовжує опановувати кращі практики для формування простору доброчесності та боротьби з корупцією

Юридичний факультет СНУ ім. В. Даля продовжує опановувати кращі практики для формування простору доброчесності та боротьби з корупцією.
Олена Карчевская взяла участь у конференції «Академічна доброчесність у вищій освіті: виклики та інструменти впливу», який був організований Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого в співпраці з ГО «Фундацією інституційного розвитку» та Асоціацією юридичних клінік України (АЮКУ) 15 червня 2023 року.
Освітяни різних освітніх структур узгодили розробку спільних заходів і впровадження ефективних інструментів для забезпечення академічної доброчесності та антикорупційного комплаєнсу. Було зазначено, що сформувати ці нові цінності в українському суспільстві можна виключно шляхом синергії всіх рівнів освітнього процесу та систематичною роботою.
У панельних дискусіях заходу були представлені теми, які відображують запит багатьох колективів українських університетів. Експертні позиції були висловлені з наступних тем: «Взаємозвʼязок антикорупції й доброчесності у вищій освіті. Їх роль у розвитку закладу освіти» – Горбачов Сергій, Освітній омбудсмен Асоціація Ректорів (tbc); «Інструменти запобігання корупції у сфері вищої освіти» – Чаговець Ірина, НАЗК; «Профайл антикорупційного уповноваженого в закладі освіти та його роль у запобіганні корупції» – Федоренко Анна, FID. Також спікерами заходу були провідні експерти у сфері академічної доброчесності – представники Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, НАЗЯВО, а також представники антикорупційних органів, таких як НАЗК та НАБУ, і громадські організації у сфері запобігання корупції й члени студентського самоврядування.