Студенти факультету взяли участь у V Національних судових змаганнях із Міжнародного гуманітарного права

20-21 травня 2023 року для команди “Justitia et lex” студентів-юристів від СНУ ім. В. Даля були дуже напруженими та цікавими.
Відбулася справжня юридична битва – V Національні судові змагання із Міжнародного гуманітарного права. Метою змагань є заохочення студентів-правників і юристів, що практикують, які знаходяться на початку своєї кар’єри до вивчення міжнародного гуманітарного права й міжнародного публічного права загалом, специфіки діяльності Міжнародних кримінальних трибуналів ООН, їх юрисдикції та діяльності через моделювання судового процесу по заздалегідь сформованій фабулі.
Наші студенти Олексій Андрєєв, Данило Степченко, Анастасія Лупенко та практикант юридичної клініки «PRO BONO» Ігор Татаренко представляли позицію команди як у ролі захисту так і в ролі обвинувачення та змогли вийти в 1/4 фіналу змагань. Мріємо та прагнемо, щоб у подальшому досягнути почесного першого місця в наступних змаганнях!
Дякуємо організаторам змагань – локальній групі ELSA Kharkiv і партнерськими організаціями та суддям, бейліфам, авторам фабули змагань.
Висловлюємо подяку за допомогу в підготовці команди тренеру та викладачам міжнародного гуманітарного права проф. Галині Татаренко й проф. Любові Котовій.