Відкрито археологічний музей «Відкрита і100рія»

5 жовтня 2020 року на юридичному факультеті відбулося довгоочікуване урочисте відкриття археологічного музею “Вікдрита і100рія”.
Ідея створення музею виникла в процесі проведення щорічних археологічних практик для студентів спеціальності 032 «Історія та археологія» кафедри історії та археології юридичного факультету СНУ ім. В. Даля. Експедиції проводилися на території Луганської області три роки поспіль. Останні два роки досліджувались давні кургани на території Нижнєдуванської об’єднаної територіальної громади Сватівського району Луганської області. Результатами цих практик-експедицій стало отримання дуже цікавого в науковому відношенні археологічного матеріалу, які були презентовані юридичним факультетом та головою цих практик професором Бровендером Юрієм Михайловичем у 2018 і 2019 р.р. у м. Сєвєродонецьку на базі СНУ ім. В. Даля та в 2020 році в с. Нижня Дуванка, безпосередньо на місці археологічних розкопок для мешканців місцевої громади.
Сьогодні, нарешті, ми маємо можливість гостинно запросити всіх, хто цікавиться історією рідного краю, студентів, школярів, вчителів, мешканців міста та гостей Луганської областей до нашого музею.