У рамках Днів Європи в Україні відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція

У рамках Днів Європи в Україні та до Днів юридичного факультету 16-18 травня на юридичному факультет СНУ ім. В. Даля відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція аспірантів , студентів, молодих науковців «Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні», співорганізаторами якої виступили Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації та Апеляційний суд Луганської області. 

У першому пленарному засіданні, що відбулося 16 травня, взяла участь учнівська молодь – учасники та переможці Інтернет-голосування за найкращу роботу в рамках конкурсу “Правознавці, історики та філософи: юні таланти України”. Аудиторія мала можливість ознайомитись з цікавими та неординарними доповідями переможців: правовим визначенням сучасних творчих напрямів таких як мурал-арт та фанфікшн тощо, проблемами й станом сучасного законодавства та правової освіти.

18 травня 2018 року на Другій панельній дискусії були присутні фахівці з практичним досвідом роботи в правовій сфері – судді Апеляційного суду Луганської області Тополюк Євгенія Володимирівна, Яресько Андрій Володимирович, а також – заступник керівника Луганської місцевої прокуратури № 2 Луганської області Шульженко Олексій Володимирович.

На конференції були обговорені актуальні питання доступу до суду з урахуванням позиції Європейського суду, визначення особливостей розгляду трудових спорів за сучасним законодавством, тобто зі змінами в ЦПК, що передбачають спрощену процедуру розгляду трудових спорів, питання кримінальної відповідальності за злочини, що пов’язані з тероризмом . Сучасний напрям працевлаштування на основі фрілансу викликав жваву дискусію щодо подальшого пенсійного забезпечення фрілансера.
Дякуємо усім учасникам за цікаві, ґрунтовні доповіді та плідну дискусію!