Відбулось засідання круглого столу

Фотозвіт за цим посиланням

20 травня в Інституті юриспруденції та міжнародного права спільно з науковою бібліотекою СНУ ім. В. Даля відбулося засідання круглого столу, на тему: «Розвиток відкритого доступу до наукового надбання та використання дистанційних  технологій навчання в умовах інформаційного суспільства», у якому взяли участь близько 30 студентів, молодих науковців, викладачів.

Під час проведення круглого столу було обговорено низку актуальних питань щодо проблем функціонування системи сучасної освіти, дистанційного навчання та ролі бібліотеки університету в організації якісного освітнього процесу. Учасники підкреслили, що використання інформаційно-комунікаційних технологій стало важливою складовою професійної підготовки майбутніх спеціалістів.

Неможливо сьогодні уявити юриста без персонального комп’ютера, мобільного телефону та інших технічних аксесуарів. Було акцентовано, що бібліотека університету покликана надавати допомогу студентам та викладачам у генерації  власних електронних ресурсів, пошуку ресурсів відкритого доступу, складанні допоміжних списків і покажчиків інформаційних ресурсів та організації доступу до електронних ресурсів через бібліотечний сайт.

Викладачі  кафедри правознавства доц. Арсентьева О.С. та  доц. Котова Л.В. зацікавили учасників розповіддю про результати свого перебування в м. Лодзь, Польща після участі в проекті "Сучасний університет – проектний підхід до організації роботи згідно з положеннями європейських кваліфікаційних рамок", організаторами якого була Фундація Central European Academy Studies and Certification (CEASC) у співпраці з університетом інформатики (WSInf), Лодзь, Польща та Центром Європейських Фондів (BFE) і поділилися набутими в ході стажування знаннями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *