На базі юридичного факультету та наукової бібліотеки відбувся круглий стіл

11 грудня 2015 року о 12:00 у межах заходів тижня права на базі Юридичного факультету та Наукової бібліотеки СНУ ім. В. Даля відбувся круглий стіл на тему: "Аспекти розвитку законодавства щодо захисту прав та свобод людини у світлі євроінтеграційних процесів".

Організаторами заходу є юридичний факультет Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Наукова бібліотека, громадська організація Восток-SOS

Для обговорення запропоновані сучасні питання дотримання конституційних прав та свобод громадян,які перемістилися з тимчасово окупованих територій.

Формат заходу передбачав компетентне та поглиблене обговорення теоретичних, методологічних і практичних питань, пов'язаних з вирішенням проблем правового захисту всього спектру прав переміщених з тимчасово окупованої території осіб у світлі європейських стандартів, надання експертної допомоги студентській спільноті, яка відчуває брак знань з питань європейської тематики.

Відбулося обговорення питань : 

  1. Європейське законодавство щодо захисту прав і свобод людини. Загальна декларація прав людини, Конвенція про захист прав людини та основоположних свобод, їх роль у становленні сучасної системи європейських цінностей.
  2. Забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб: важливий напрямок розвитку правотворчості у світлі євроінтеграційних процесів.
  1. Включення питань євроінтеграційної тематики  до системи юридичної  клінічної  освіти – важлива ланка в площині накопичення знань про ЄС.
  2. Правова допомога онлайн (ресурс Наукової  бібліотеки).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *