Студенти та викладачі зустрілися з народним депутатом України в рамках реалізації проєкту «Дипломатія та міжнародне співробітництво»

Студенти кафедри політологічних та культурологічних студій СНУ ім. В. Даля й доценти Людмила Павлова та Олена Карчевська 30 січня 2024 року зустрілися з народним депутатом України, головою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан, співзасновником проєкту «Юрта незламності» Сергієм Нагорняком.
Зустріч відбулася в рамках реалізації проєкту «Дипломатія та міжнародне співробітництво», який спрямований на розвиток міжкультурної комунікації та співпраці між Україною та Казахстаном.
Учасники зустрічі обговорили такі питання:
– реалізація проєктів культурного обміну між Україною та Казахстаном та роль культурної дипломатії в зміцненні міждержавних відносин;
– економічне співробітництво між Україною та Казахстаном, перспективи розвитку торговельно-економічних зв’язків;
– актуальні аспекти безпекових викликів у регіоні Центральної Азії, варіанти співпраці наших країн у рамках міжнародних безпекових ініціатив;
– стан і перспективи розвитку міжпарламентського та дипломатичного співробітництва.
Співзасновник проєкту «Юрта незламності» С. Нагорняк представив студентам геополітичний проєкт як успішний приклад реалізації культурної дипломатії, який демонструє підтримку українців казахським народом.
Захід зробив вагомий внесок у розуміння перспектив та напрямків формування українсько-казахських партнерських відносин.
Ініціатива «Дипломатія та міжнародне співробітництво» продовжує активну діяльність у межах навчальної лабораторії «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин і дипломатії навчально-наукового інституту імені Б.Д. Гаврилишина та Острівця Прогресильності Західноукраїнського національного університету.