Представники факультету пройшли підвищення кваліфікації «Штучний інтелект та майбутнє освіти»

Представники юридичного факультету СНУ ім. В. Даля – професор Любов Котова, доценти Олена Карчевська та Андрій Фомін – пройшли підвищення кваліфікації «Штучний інтелект та майбутнє освіти». Цей курс був організований ГО «Прогресильні» та Комітетом з питань розвитку штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації.
Програма курсу була дуже насиченою та цікавою. Досвідчені спікери поділилися трендами й тенденціями в розвитку генеративного штучного інтелекту, розкрили лайфхаки його застосування в освіті, а також попередили про виклики, що вже є передбаченими.
Увагу та зацікавлення викликали наступні тематичні блоки – як штучний інтелект застосовувати для персоналізації навчання й автоматизації рутинних завдань; дозволяти чи забороняти його використання в освітньому процесі; як поєднати принципи етики академічної доброчесності з корисним у роботі викладача функціоналом ШІ.
Технологія генеративного штучного інтелекту вже сьогодні має значний вплив на освітній процес, і цей вплив буде тільки зростати в майбутньому, тому опанування знань про нього є надзвичайно важливим завданням для сучасних освітян.