Студенти факультету стали учасниками онлайн-лекції на тему «Безоплатна правнича допомога: загальні засади»

«Ми тут, щоб вам допомогти!»

Під таким гаслом здійснює в Україні свою місію система надання безоплатної правничої допомоги, яка працює аби кожна людина могла скористатися своїми правами та захистити їх.

24 жовтня 2023 р. студенти юридичного факультету Східноукраїнського університету імені В. Даля стали учасниками онлайн-лекції на тему «Безоплатна правнича допомога: загальні засади».

На запрошення керівниці Центру гендерної культури СНУ ім. В. Даля проф., к.ю.н., завідувачки кафедри конституційного права Галини Татаренко, перед аудиторією виступила адвокат, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Луганській та Харківській областях Вікторія Гайворонська.

Студенти мали можливість ознайомитися з законодавчими джерелами надання безоплатної правничої допомоги та місцем адвокатури в системі БПД. Студенти отримали цікаву інформацію про проєкт «Волонтер БПД», який має на меті залучати небайдужих громадян до підвищення правової освіти українців — інформування людей про їхні права, про систему БПД і можливість отримати правові послуги безоплатно.