Викладачі юридичного факультету взяли участь у міжнародному воркшопі

Викладачі юридичного факультету Сапицька Олена та Павлова Людмила взяли участь у міжнародному чотириденному воркшопі «Інформування про Європейський Союз в Україні в умовах російської агресії» для освітян переміщених університетів, які прагнуть відновити та вдосконалити викладання й дослідження Європейських студій у своїх університетах.
Воркшоп відбувся в рамках проєкту програми Еразмус+ напряму ім. Жана Монне «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення». Його організатором виступила Українська Асоціація викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції (APREI). Ця ініціатива була висунута ще в 2021 році з метою вивчення й осмислення ключових проблем, пов’язаних з розвитком досліджень ЄС на Донбасі та Азовському морі. Кінцева мета – зробити внесок у відбудову та покращення досліджень ЄС у регіонах, що постраждали від конфлікту.
Воркшоп був представлений виступами українських та міжнародних лекторів і тренерів з різних аспектів кращого розуміння й глибокого пізнання Європейського Союзу в Україні з урахуванням нинішніх обставин. Це була серія тренінгів з медіа та цифрової грамотності, а також інших актуальних тем, спрямованих на підвищення поінформованості про відносини ЄС і ЄС-Україна. Університети-учасники презентували поточний стан розвитку Європейських студій у своїх ЗВО, а також була організована дискусія, на якій учасники ділилися своїм досвідом викладання й розповсюдження досліджень Європейських студій.
За такої відчутної інформаційної підтримки з боку організаторів воркшопу наступним кроком у розвитку досліджень і викладання Європейських студій у СНУ ім. В. Даля має стати написання та реалізація вже самостійного проєкту програми Еразмус+ напряму ім. Жана Монне.
Дякуємо за співпрацю всім учасникам заходу та бажаємо подальших звершень!