Викладач факультету удосконалює знання та компетентність з медіаграмотності

Доцентка кафедри політології та міжнародних відносин СНУ ім. В. Даля удосконалює знання та компетентність з медіаграмотності.
Олена Карчевська взяла участь у дводенному онлайн тренінгу «Російська пропаганда в Івано-Франківській області: виявлення, розвінчання, захист», який був організований за підтримки ГО «Інтерньюз-Україна та представництвом ЄС в Україні в межах всеукраїнської комунікаційної кампанії «Прямуємо разом». Подібні заходи націлені на посилення протидії пропаганді ворога, інформування про воєнні злочини та міжнародну адвокаційну діяльність.
Тренери деталізували та комплексно розкрили теми: «Гібридна війна: у чому «секрет ефективності» російської пропаганди?» і «Наративи російської пропаганди в Івано-Франківській області». Особливу увагу було приділено аналізу колекцій політичної, історичної й економічної дезінформації, яка найчастіше використовується агресором у медійних просторах України та закордонних держав. Також учасники виконали вправи по розвінчуванню маніпуляцій і фейків серед тиражованих регіональними й національними медіа топу новин, визначили дезінформаційні складові ІПСО, які націлені на формування зневіри в перемогу України.
Здобуті навички будуть втілені в педагогічну роботу й дозволять стимулювати критичне мислення в студентів, які є завзятими користувачами нових медіа.