Майбутні політологи та фахівці з міжнародних відносин долучилися до обговорення плану дій міжнародної ініціативи

Здобувачі вищої освіти юридичного факультету – майбутні політологи та фахівці з міжнародних відносин – долучилися до обговорення плану дій міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».
Майбутні політологи та міжнародники фінішували виробничу практику участю в онлайн обговоренні дворічного плану дій з міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Здобувачі вищої освіти вносили пропозиції та активно дискутували стосовно створення прозорого й підзвітного врядування, чутливого до потреб громадян. Новий дворічний план дій формується з урахуванням позицій молодіжної генерації, оскільки саме вона має задати напрямки оновлення та розвитку сучасного світу.
Україна – учасниця Ініціативи з 2011 року, дня її заснування. Наразі ця міжнародна співпраця об’єднує 78 країн та 76 субнаціональних урядів.
Ініціатива має вагомі попередні результати: е-декларування, веб-портал декларацій про доходи, майно й витрати державних службовців; електронна система публічних закупівель «ProZorro/DoZorro»; електронні петиції, електронні звернення; єдиний веб-портал використання публічних коштів, системи «Прозорий бюджет» і «Бюджет для громадян» тощо.
Попереду ще багато роботи: проведення електронних консультацій, погодження проєкту плану; уточнення заходів з експертами, представниками громадськості; доопрацювання та внесення його на розгляд Уряду.
Молодіжна спільнота Далівського університету готова й надалі брати участь у роботі над Ініціативою – від створення дворічних планів дій і їх реалізації до моніторингу та оцінювання прогресу.