Професор кафедри правознавства разом з начальником ГУ НП у Рівненській області провели бінарну лекцію

Продовжуємо звітувати про чергову лекцію з циклу “Осінній юридичний лекторій” для студентів юридичного факультету СНУ ім. В. Даля.
03.11.2022 до нас завітав начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області, полковник поліції, к.ю.н. Олексій Камишанський, який разом з професоркою кафедри правознавства СНУ ім. В. Даля Любов`ю Котовою провели бінарну лекцію на тему: “Особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх”.
Під час лекції Олексій Камишанський навів статистичні данні щодо стану злочинності неповнолітніх на Рівненщіні, акцентував увагу на необхідності встановлення особливих, більш гуманних умов кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх порівняно з дорослими правопорушниками.
Наприкінці заходу відбулось спілкування в режимі “питання-відповідь”, під час якого було обговорено актуальні питання, які турбують студентів, зокрема щодо збільшення кількости правопорушень при відключенні світла та в умовах воєнного стану, доречності повернення до покарання у вигляді смертної кари, щодо функцій шкільних шерифів тощо.