Відбувся візит представників Горлівського інституту іноземних мов у рамках меморандуму про співпрацю

Приємною подією для учасників археологічної експедиції СНУ ім. В. Даля, яка проводить дослідження в Меджибізькому замку, став нещодавній візит представників Горлівського інституту іноземних мов під керівництвом завідувачки кафедри вітчизняної й зарубіжної історії, доктора історичних наук, професорки Докашенко Галини Григорівни.
У 2021 році між нашими переміщеними закладами вищої освіти було підписано меморандум про співпрацю в освітній і науковій діяльності. Досягнуті домовленості не залишилися на бумазі й того ж 2021 року реалізувалися в спільних наукових дослідженнях давнього кургану доби бронзи біля с. Хомівка Сватівського району Луганської області. Проводилися ці дослідження в межах навчальної археологічної практики здобувачів двох закладів освіти. У грудні того ж року спільними зусиллями, на базі Горлівського інституту іноземних мов у м. Бахмуті, була проведена презентація матеріалів, отриманих під час розкопок на Сватівщині. Таку ж спільну презентацію ми планували провести навесні в СНУ ім. В. Даля в Сєвєродонецьку, але війна завадила нашим планам.
Цього літа зустріч партнерів відбулася далеко від Луганщини й Донеччини – у гостинній Хмельниччині в історико-культурному заповіднику «Межибіж».
Як слушно зауважила Галина Петрівна: «…для партнерів і друзів не існує перешкод для спілкування, навіть у воєнні часи». У зустрічі взяли участь представники заповідника, зокрема В.С. Вєтров, завідувач сектором археології.
Після ознайомлення партнерів з Заповідником, експозиціями розташованих тут музеїв, а також результатами цьогорічних розкопок, учасники зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці.