У рамках аспірантського та студентського клубу «Дискурс» відбувся онлайн-захід

16 листопада 2021 року в рамках аспірантського та студентського клубу «Дискурс» студентська, аспірантська та викладацька спільноти кафедри філософії, культурології та інформаційної діяльності СНУ ім. В. Даля зустрілися онлайн на платформі ZOOM із координаторкою освітніх програм ГО «Центр гендерної культури», співробітницею музею гендерної та жіночої історії м. Харкова Світланою Губіною.
Пані Світлана висвітлювала тему “Основи розуміння гендерної рівності в контексті сучасної культури”.
Доповідь та інтерактивні вправи викликали жваві обговорення.
Професор Смоліна О.О. пропонувала присутнім пошуки коренів розуміння та відчуття фемінності/маскулінності й спільну базу для порозуміння – загальнолюдську етику. Організаторка зустрічі, доцент Щербина М.М., наполягала на важливості розуміння відносності стереотипів у залежності від історії та географії – культурної конкретики. Аспірантки О.А. Тєлушкіна, А.О. Шкеть, О.Р. Полежаєва та І.Г. Кабанова осмислювали власний досвід стереотипізації.
Сподіваємося, що сьогоднішня зустріч буде першим кроком у побудові партнерських відносин між Центром гендерної культури й кафедрою філософії, культурології та інформаційної діяльності СНУ ім. В.Даля.