Безоплатні підготовчі курси для абітурієнтів із непідконтрольних територій Сходу України

Безоплатні підготовчі курси для абітурієнтів із непідконтрольних територій Сходу України доступні в СНУ ім. В. Даля.

Міністерство освіти і науки України запровадило безоплатні підготовчі курси для абітурієнтів із непідконтрольних територій Сходу України. Участь у проєкті беруть дев’ять вищих навчальних закладів. Проєкт має допомогти школярам-випускникам підготуватися до складання державної підсумкової атестації (ДПА), зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та вступити до українських закладів вищої освіти.
Проєкт триватиме у 2021-2022 роках. Зараз розпочалися підготовчі курси онлайн, надалі курси будуть відбуватися за змішаною системою – дистанційні та очні. Усі курси будуть безкоштовні.
З-поміж університетів-учасників Сходу України – СНУ ім. В. Даля, з якими співпрацює Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID).
З-поміж університетів-учасників Сходу України – Донецький національний технічний університет (ДонНТУ) та СНУ ім. В. Даля, з якими співпрацює Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID).
Торік ці два університети отримали від Проєкту USAID обладнання для організації дистанційного навчання: комп’ютери, проєктори, мультимедійні дошки. Завдяки цьому обладнанню викладачі почали записувати відеолекції та практичні заняття, які викладатимуть у вільний доступ слухачам курсів.
На запрошення громадської організації “Фонд “Відкрита політика” та Наукового ліцею Чурюмова викладачі ДонНТУ вже готують лекції з математики та історії України. Це соціальна ініціатива фонду, яка має допомогти школярам підготуватися до ЗНО.
“Завдяки обладнанню від Проєкту USAID ми змогли долучитися до цієї ініціативи. Перша лекція з математики відбулася, ми її вже завантажили для подальшого перегляду. Ми маємо підготувати дванадцять лекцій з математики. Також наші викладачі спілкуються зі школярами, відповідають на питання, дають практичні завдання. Сподіваємося, це допоможе школярам підготуватися до вступу у виші України”, – сказала проректорка з науково-педагогічної роботи ДонНТУ Вікторія Воропаєва.
Розповсюджувати посилання на лекції планують через соціальні мережі, освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”, сайт “Доступна освіта”.
У Східноукраїнському національному університеті записатися на курси можна за посиланням: https://snu.edu.ua/pidgotovchi-kursy/
У ДонНТУ записатися на курси можна за посиланням:
Інформація про курси та перелік університетів-учасників є за цим посиланням: https://dostupnaosvita.com.ua/…/uvaga-pidgotovchi-kursi…
Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії “Схід економічних можливостей”. Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.