Проведено тренінг на тему «Домашні справи про домашнє насильство»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Ось і в нашому університеті ця акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Сергій Мітрохін та Вікторія Гніденко провели тренінг на тему «Домашні справи про домашнє насильство» для студентів Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля з метою поглиблення рівня обізнаності студентської молодості щодо різних форм домашнього насильства й розвитку навичок обговорення та аналізу порушення прав людини.

Учасники дізнались що таке домашнє насильство, які є його види, як можна зупинити домашнє насильство, що можна/слід зробити для протидії домашньому насильству в конкретній ситуації державним органами, місцевій громаді, друзям та сусідам. І головне, що зазначив кожен з присутніх – «НАСИЛЬСТВУ НЕМАЄ ВИПРАВДАННЯ»!

Захід проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.