Студентка юридичного факультету взяла участь у навчальному візиті в Литві

З 2 по 8 березня 2019 року студентка юридичного факультету Ольга Нікітіна в складі делегації Центру кращого Інтернету взяла участь у навчальному візиті в Литві, організованому в рамках проекту «Переосмислення визнання».

Проект реалізується за підтримки Програми Erasmus+ Європейського Союзу. Партнерами проекту стали організації-представники 7 країн, серед яких Грузія, Молдова, Литва, Фінляндія, Вірменія, Ірландія та Україна. В Україні проект реалізує Центр кращого Інтернету.

Навчальний візит був спрямований на вивчення практики визнання неформальної освіти в Литві за допомогою використання відкритих цифрових бейджів, як інноваційного інструменту 21 століття для визнання неформальної освіти та досягнень молоді. Учасники мали можливість побачити, як саме функціонує система цифрових бейджів у закладах освіти, громадських організаціях, міжнародних організаціях. Неймовірно змістовним є досвід впровадження бейджів в освітній процес Каунаського технологічного університету, а також у Національній програмі для волонтерів Міністерства соціальної охорони й праці Литовської Республіки.

Одним із завдань проекту “Переосмислення визнання” є збільшити розуміння кращих практик і створити для країн-учасниць прототипи у визнанні неформальної освіти на основі відкритих цифрових бейджів шляхом залучення молоді та молодіжних працівників до проектування й тестування.