Під керівництвом професора кафедри історії та археології проведено обстеження багатошарових пам’яток Капітанівського археологічного мікрорайону

14 жовтня цього року слухачами секції «Археологія» Луганського відділення Малої академії наук учнівської молоді, які навчаються в ЗОШ №18 і школі-колегіумі м. Сєвєродонецька під керівництвом професора Бровендера Ю.М. проведено обстеження багатошарових пам’яток Капітанівського археологічного мікрорайону.

Учасниками розвідки було зібрано підйомний матеріал від доби енеоліту (V – IV тис. до н.е.) до пізнього середньовіччя (XVII ст.).

В археологічній розвідці взяли участь учителі ЗОШ № 18 – Чернишов А.Г., Коцюруба В.П., Хохлов Є.М., а також викладачі СНУ ім. В. Даля.

Протягом цілого дня школярам вдалося не тільки бути пошуковцями, дізнатися багато цікавого про давню історію рідного краю, але й поспілкуватися один з одним на природі, поїсти справжнього козацького куліша. 

Зусиллями манівців, а також членів наукового археологічного товариства кафедри історії та археології СНУ ім. В. Даля археологічний матеріал проходить камеральну обробку.