Відбулась відкрита лекція на тему “Україна в 20-30-ті рр. ХХ ст. крізь призму концепції геноциду Рафаеля Лемкіна”

У рамках циклу відкритих лекцій, розпочатого до Дня народження СНУ ім. В. Даля та з нагоди 25-річчя юридичного факультету, відбулася відкрита лекція кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії та історії України Андрія Фоміна на тему «Україна в 20-30-ті рр. ХХ ст. крізь призму концепції геноциду Рафаеля Лемкіна».

Студенти різних спеціальностей університету дізналися, зокрема, що саме Лемкін дав визначення терміну «геноцид», котре було покладене в основу вироків Нюрнберзького трибуналу. Згодом саме Лемкін запропонував юридичне визначення терміну «радянський геноцид».

У рамках відкритої лекції були висвітлені такі трагічні сторінки історії нашої країни, як проблема Голодомору 1932-1933 рр., сталінські репресії. Також були розкриті особливості конструювання радянської ідеології та створення за допомогою гібридної радянської журналістики й кінематографу комуністичних «героїв-ікон».

Наприкінці лекції Андрій Володимирович розповів про важливі аспекти сучасних процесів з виявлення та засудження проявів геноциду у світі. Закінчилася відкрита лекція хвилиною мовчання на знак вшанування жертв геноциду українського народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *