Програма кандидата від юридичного факультету на пост голови координаційної ради студентського самоврядування

ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСТ ГОЛОВИ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ 

 

Ольга Нікітіна:
“Через два роки після прийняття нового закону про вищу освіту, ми нарешті маємо почати його виконувати”.

Мене звати Ольга Нікітіна, я студентка другого курсу юридичного факультету. Так сталося, що з перших днів свого студентського життя я беру активну участь у діяльності органів студентського самоврядування та культурно-творчому житті нашого університету. 

На першому курсі я стала головою студентської ради юридичного факультету. За цей час я брала активну участь у різних студентських проектах, науково-практичних конференціях, форумах і культурних заходах факультету й університету. На мою думку, однією з найуспішніших моїх активностей є участь у діяльності англомовної театрально-музичної студії “Magic Pie”. Разом з іншими її учасниками ми робили вистави, присвячені Хелоуіну та Дню закоханих. Також я неодноразово брала участь як у всеукраїнських так і в міжнародних культурних та наукових заходах. 

Чому я хочу очолити студентську раду університету? Тому що досвід, набутий мною під час попередньої діяльності, дає мені розуміння, як зробити життя студентства та університету кращим. Для цього я пропоную наступні кроки:
— Забезпечення виконання норм Закону України “Про вищу освіту”, спрямованих на захист прав та інтересів студентів на основі принципу гласності, сумлінності та співпраці студентів і керівництва ВНЗ. Найважливішим фактором реалізації програми є фінансування студентського самоврядування університету. У разі, якщо надходження університету в 2017 році залишаться на рівні 2016 року, студентство може очікувати на 500 тисяч гривень, які будуть спрямовані на забезпечення різноманітних студентських ініціатив.
— З цього ж витікає необхідність модернізації структури студентського самоврядування університету за прикладом двопалатного парламенту. Студентський парламент складатиметься з Сенату та Палати представників. Розподіл обов’язків між компетентними виконавцями допоможе нам працювати краще. Ми зможемо створити імідж студентського самоврядування університету: розробити символіку, графічний стиль, визначити ідентичність нашого студентського самоврядування серед університетів України, як сучасного, самоврядного та демократичного, а також відновлення співпраці із всеукраїнськими студентськими асоціаціями та молодіжними громадськими організаціями.
— Налагодження шляхів інформування студентів сучасними засобами, що є актуальними та релевантними в наш час, розвиток університетської мережі доступу до Інтернету. Це сприятиме реалізації різноманітних активностей студентів із врахуванням їхньої думки та підтримкою ініціатив. Також я планую розвивати співпрацю університету зі школами міста та сприяти інтеграції університету в громаду міста та області. Так наш університет може стати центром громадської активності в регіоні. 
— Ще однією метою своєї діяльності на цей рік я вбачаю створення вільного студентського простору, у якому студенти могли б збиратись і реалізовувати власні ідеї, обговорювати їх та розвивати. 

Усе це стане можливим, завдяки злагодженій роботі команди та широкому залученню всіх бажаючих до діяльності ОСС, запровадженню партисипативних методів у діяльність самоврядування. 

Ці кроки стали результатом участі в чисельних заходах, які я відвідала протягом року. Зокрема, Дебатна школа в Одесі, у якій я нещодавно взяла участь, дала мені зрозуміти: якщо ти маєш власну думку, то ти не повинен боятися її висловлювати та маєш знайти всі аргументи, що допоможуть тобі донести її до оточуючих. 

Я люблю наш університет та хочу бачити його кращим. Давай зробимо його кращим разом.

25 жовтня 2016 року дай мені шанс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *