Студенти Юридичного факультету взяли участь у волонтерському проекті “Безбар`єрний простір”

27 вересня ГО «Фундація «Простір», волонтери (студенти юридичного факультету) та експерти зробили перші кроки на шляху перетворення університетського простору на приклад безперешкодного життєвого середовища.
У якості першого етапу проекту «Безбар'єрний простір» було проведено соціальний експеримент щодо доступності території біля університету для осіб з обмеженими фізичними можливостями й інших маломобільних груп населення. Щоб краще зрозуміти проблеми інших, студенти СНУ ім. В. Даля пересіли на візки. Також до участі в експерименті долучилась мати з маленькою дитиною в колясці. Учасники експерименту протягом години переміщалися територією біля навчального та лабораторного корпусів й університетським парком, і наносили на мапу об'єкти, які стали нездоланними бар'єрами на їх шляху. На жаль, таких об'єктів виявилося більш ніж достатньо. «Це зараз нас багато, нам весело, нас супроводжують волонтери та експерти. Але страшно уявити, як людині на візку, коли вона одна на вулиці», – каже Степан Золотар.
Проект «Безбар'єрний простір» спрямовано на зміну ставлення місцевої громади до людей з обмеженими фізичними можливостями, визнання їх рівності з іншими членами суспільства та права на повноцінне життя, яке забезпечується створенням реальних умов для доступу до вищої освіти та соціальної інтеграції. 
Спільне обговорення та розробка плану зах
одів щодо пристосування університетського парку, навчального та лабораторного корпусів університету до потреб усіх без виключення членів громади заплановано на наступний тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *