Студенти та викладачі вшанували пам’ять Чорнобильської катастрофи

26 квітня студенти та викладачі Юридичного факультету провели круглий стіл присвячений сумній пам’ятній даті в історії нашого народу – 30-річчю з дня Чорнобильської катастрофи.

Аварія на Чорнобильській АЕС найбільша ядерна техногенна катастрофа у світі, яка сталася в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року. Під час планового відключення реактора, що тривало 20 секунд, різко стрибнула напруга в 4-му енергоблоці АЕС, внаслідок чого стався тепловий вибух, який призвів до жахливих наслідків. Ці наслідки й до наших днів нагадують про себе й сумним спогадом повертаються до нас у цей день.

У рамках круглого столу доцент кафедри всесвітньої історії та Історії України Фомін Андрій Володимирович розповів присутнім про тогочасний стан атомної енергетики, зробив історичний аналіз передумов та наслідків цієї події. Студентка групи ЮІ-132 Алієва Камелія зробила короткий аналітичний огляд законодавства, яке регулює  сучасний стан соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Співробітник Юридичного факультету Теміров Володимир Іванович розповів історії з життя очевидців і ліквідаторів аварії про те, яким саме чином усувалися наслідки аварії та про політику замовчування й конфіденційності інформації в ті часи. Студентка групи ЮІ-151 Гребенюк Анастасія  розповіла про те, як зараз живуть люди в м. Чорнобиль. У кінці заходу учасники вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів біля пам’ятнику Героям Чорнобильцям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *