В Інституті відбулась Міжнародна науково-практична конференція

Знайти матеріали конференції можна тут.

 

В Інституті юриспруденції та міжнародного права Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відбулась Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих науковців, викладачів «Науковий погляд молоді: ключові питання сучасного етапу реформування системи вітчизняного законодавства». Традиційно ця конференція завершила тиждень права в Далівському університеті, який щорічно проводиться до міжнародного Дня права.

У роботі конференції взяли участь біля 50 молодих науковців-дослідників права. Як завжди, ця конференція стала можливістю для аспірантів, студентів, молодих науковців та викладачів випробувати свої знання та репрезентувати наукові спроби. Багато уваги було приділено використанню правових Інтернет-ресурсів у підготовці майбутніх юристів та їх подальшій професійній діяльності.

Проблематика конференції щодо захисту прав людини також зацікавила гостей – науковців університету – економістів, філологів, журналістів. У ході наукової дискусії розкривались проблемні аспекти формування правової системи України, а також питання розвитку історичної науки. Доповіді учасників конференції також були присвячені останнім подіям політичного життя України. Учасники конференції відзначили, що найбільш гострою проблемою сьогодні є повна відсутність системної правозахисної допомоги.

На конференції підіймалися актуальні питання стосовно перспективних напрямів розвитку взаємовідносин держави та молоді, формуванню відкритого суспільства як передумови правової держави, основних проблем з формування правової свідомості і культури в сучасному українському суспільстві. Крім того, вчені торкнулися питань тенденцій у розвитку архівної справи, особливостей використання електронного цифрового підпису при укладенні трудового договору, регламентування діяльності офшорних зон, принципів третейського судочинства, забезпечення права на особисте життя в Україні, застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітніх, практичних проблем складання процесуальних документів, деяких аспектів діяльності держави в сфері захисту прав осіб, які зазнали кримінального переслідування. Результатом конференції стала розробка варіантів інноваційних шляхів вдосконалення законодавчого забезпечення прав та свобод людини.

Серед студентів-учасників конференції було обрано найкращі доповіді. Перше місце отримала магістрантка спеціальності «правознавство» Вікторія Гніденко (Інститут юриспруденції та міжнародного права СНУ ім. В.Даля), друге місце розділили студент другого курсу спеціальності «історія» Степан Золотар та студентка п'ятого курсу Тетяна Бабенко (СНУ ім. В.Даля); третє – студентки п'ятого курсу Айшам Біннатова та Марина Красавська (СНУ ім. В.Даля).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *