Викладачі факультету долучилися до Міжнародної наукової конференції

Викладачі юридичного факультету професор Любов Котова, професор Юлія Івчук, професор Галина Татаренко, професор Олена Арсентьєва та доцент Вікторія Жолудєва долучилися до Міжнародної наукової конференції, яка присвячена 75-річчю Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього: “Виклики покарання за Голокост, геноцид та захист прав людини” (11-12 грудня, м. Тбілісі, Грузія).

Учасники конференції у своїх виступах зосередили увагу на впливі Голокосту на формування доктрини й практики міжнародного права щодо попередження злочину геноциду, особливостях визначення та притягнення до покарання за нього, на відображенні цього явища в міжнародно-правовій свідомості.
Проблематика конференції включала питання розвитку міжнародного права в контексті осмислення поняття Голокосту; ретроспективної відповідальності в контексті злочинів геноциду; сучасного стану інтерпретації Голокосту через право та політику.
У конференції взяли участь представники факультету права та дипломатії Сухумського державного університету, юридичного факультету Люблянського університету (Словенія), програми безпеки людини Токійського університету (Японія).
Дякуємо факультету права та дипломатії Сухумського державного університету й особисто професору Верхвія Гварамія за плідну наукову співпрацю та спільну організацію конференції.