Представники студентського самоврядування факультету відвідали Національний форум студентського самоврядування

Представники студентського самоврядування юридичного факультету СНУ ім. В. Даля відвідали Національний форум студентського самоврядування, який проводився в м. Ірпінь та зібрав учасників з 51-го закладу вищої освіти України, метою якого було обговорення актуальних питань щодо розвитку студентського самоврядування, обмін досвідом і пошук нових партнерів для подальшої співпраці.

Організаторами Форуму виступили лідери студентського парламенту Державного податкового університету спільно з Громадською організацією Українська асоціація студентів – UAS.

Здобувачі мали можливість взяти участь у дискусії-обговоренні напрямків розвитку студентського самоврядування в Україні й поспілкуватися з цих питань із освітнім омбудсменом України, Уповноваженим із захисту державної мови, членами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та представниками Європейського Союзу студентів, які поділилися з учасниками досвідом роботи та проєктами, які реалізуються в рамках надання освітніх можливостей і програм підтримки для українських студентів.

Тематичні майданчики Форуму дозволили обговорити сучасний стан правового регулювання студентського самоврядування в Україні, проблеми фінансування органів студентського самоврядування, роль студентського самоврядування в забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану, взаємодію студентського самоврядування з адміністрацією ЗВО й органами влади, ризики та перспективи студентського самоврядування в умовах онлайн-формату навчання.