Навчальній археологічній практиці бути!

Згідно з графіком освітнього процесу 23 травня в здобувачів вищої освіти 1 і 2 курсів спеціальності 032 «Історія та археологія» СНУ ім. В. Даля розпочалася археологічна практика під керівництвом професора кафедри історії та археології, доктора історичних наук Юрія Бровендера.
Триватиме вона до 26 червня.
Відповідно до угоди про спільну наукову, навчально-методичну та культурну співпрацю між СНУ ім. В. Даля й державним історико-культурним заповідником «Межибіж» цьогоріч практика проходить на території цього заповідника – замкового комплексу ХI — ХIX ст., що розташований у селищі Меджибіж Летичівського району Хмельницької області.
Практика триває лише два дні, а вражень у здобувачів стільки, ніби то вона триває вже декілька тижнів.
Приємно відмітити знайомство та спілкування з директором заповідника Олегом Погорільцем, заступником директора з наукової роботи Олегом Западенком, а також завідувачем сектора «Археології» Віктором Вєтровим.
Сьогодні здобувачі працювали над зачісткою кам’яної споруди – льохом XVII-XVIII ст., а ввечері, після роботи, з великим задоволенням познайомилися з експозицією історичного музею заповідника. Для практикантів були проведені змістовні та дуже цікаві екскурсії науковими співробітниками заповідника.
Щиро вдячні нашим партнерам за підтримку!