Відбувся Форум “Україна-ЄС: виклики сьогодення”

16-17 травня 2019 року на базі юридичного факультету СНУ ім. В. Даля з нагоди Дня Європи в Україні в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції “Молодь і наука: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку права в Україні” відбувся форум “Україна-ЄС: виклики сьогодення”, організований юридичним факультетом СНУ ім. В. Даля, Департаментом міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації за сприяння ПРООН з відновлення та налагодження миру.

Форум був присвячений питанням реалізації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, вирішенню проблем розвитку гуманітарного простору України в умовах євроінтеграції та тенденцій вдосконалення правового механізму захисту прав і свобод людини та громадянина, з’ясуванню особливостей правового регулювання інститутів громадянського суспільства в умовах євроінтеграції, питанням впливу євроінтеграції на молодіжну політику в Україні тощо.

Під час роботи Форуму відбулись жваві дискусії між науковцями, громадськими діячами, представниками влади та молоддю щодо забезпечення прав і свобод людини на шляху до євроінтеграції, законодавчих стандартів, цінностей та орієнтирів ЄС. 

У роботі Форуму взяли участь: Арсентьєва О.С.,  декан юридичного факультету СНУ ім. В. Даля, Денищенко Д.В., директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації, Божок Є.В., заступник міністра закордонних справ України, представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей, представники Головного територіального управління юстиції в Луганській області, Луганського апеляційного суду,  групи юридичного забезпечення Луганського НДЕКЦ МВС України, БФ “Право на захист», Агенції регіонального розвитку Луганської області, юридичного управління Держгеокадастру в Луганській області, науковці та студенти СНУ ім. В. Даля.

Дякуємо всім нашим партнерам, представникам органів влади, ПРООН з відновлення та налагодження миру, науковцям та практиками, які взяли участь у форумі, за плідну дискусію та вироблення практичних рекомендацій і напрацювань.