Відкрита лекція: «Ніколи не забудемо про безсмертні подвиги минулого»

Викладачі кафедри всесвітньої історії та історії України провели відкриту лекцію з нагоди роковин перемоги над нацизмом у Європі в Другій світовій війні.

Лекція розпочалася з виступу доцента кафедри Фоміна Андрія Володимировича. Він розповів про суспільний стан населення України, зокрема Луганської та Донецької областей, у 1941 році, коли військові дії розпочалися на цих територіях.

Потім, Темиров Володимир Іванович розповів життєві історії, переказані учасниками бойових дій. Він провів цікавий екскурс по фотографія які мають визначну та цікаву історію. Серед них було фото дівчинки, яка працювала медсестрою в госпіталі, рятувала життя пораненим солдатам. Розповів про п’ятьох братів Саліван, які в боях одночасно загинули на одному кораблі.        

Далі увазі присутніх був представлений твір студента 4-го курсу Гусельнікова Дмитра, у якому він у сумних барвах розповів про те, якими одинокими зараз залишаються ветерани.

Завершила лекцію доцент кафедри Сапицька Олена Михайлівна, яка своїм виступом змусила присутніх замислитися про ціну перемогу і її значимість для прийдешніх та майбутніх поколінь.

Тож пам’ятаймо славетний подвиг наших прадідів і несемо вогонь цієї пам’яті для майбутніх поколінь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *