Аспірантка кафедри правознавства взяла участь у 15-й сесії Школи європейських студій в Україні

Аспірантка кафедри правознавства Юридичного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Вікторія Гніденко взяла участь у 15-й сесії Школи Європейських студій (EU Study Days in Ukraine), що відбулася в Харкові.

У рамках програми прогресивна молодь зі всієї України розглядала питання енергетичної європейської інтеграції України, реформу юстиції в контексті євроінтеграції, торговельні взаємини між Україною та ЄС, освітні можливості програми Еразмус та процеси економічної євроінтеграції. Також була докладно обговорена проблема проведення АТО на Донбасі та анексія Криму, з окремим акцентом на захисті прав та основних свобод населення цих територій та захист прав внутрішньо переміщених осіб.

Окрім лекцій та спілкування, програма включала в себе інтерактивні елементи. Учасники виконували досить багато практичних завдань і кейсів. Так, було змодельовано Раду ЄС, у рамках якої кожен був представником окремої країни та відстоював свою позицію щодо лібералізації візового режиму з Україною. Вікторія за результатами жеребкування представляла Ірландію.

Лекторами й тренерами 15-й сесії Школи Європейських студій були: керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт і навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні Вальтер Треттон, радник з економічних питань Представництва ЄС в Україні Жослен Гіттон, заступник Голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова, заступник виконавчого директора Фонду «Відродження»Тарас Качка та інші.

«Для мене це були п’ять насичених, яскравих, напружених та незабутніх днів, – поділилася враженнями аспірантка юридичного факультету СНУ ім. В. Даля Вікторія Гніденко. – Участь у EU Study Days in Ukraine стала для мене значним кроком уперед на шляху свого саморозвитку. Потік бурхливої інформації, який надходив щодня, дав мені змогу не тільки збільшити власні знання з питань відносин між Україною і ЄС, а й допоміг переосмислити та інакше поглянути на освітній процес. Наразі я маю декілька ідей, які планую втілити на своєму факультеті. Я думаю саме це стане тим результатом, якого очікують від учасників Школи її організатори».

Нагадаємо, що EU Study Days in Ukraine є проектом Представництва Європейського Союзу в Україні. Ініціатива прагне дати українським студентам та випускникам університетів глибші та ширші знання про основні риси нинішнього Європейського Союзу та стосунки між Україною та ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *